Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

Listopad 2017
Darmowy

Oleje tłoczone na zimno, octy domowej roboty

19 listopada 2017 :14:00 - 15:30
Laboratorium Aktywności Społecznej, Bocheńska 26, 32-005 Niepołomice + Google Map

Oleje tłoczone na zimno, octy domowej roboty oraz ich właściwości terapeutyczne- wykład połączony z pokazem i degustacją. Zapraszamy sedecznie na wykład, który poprowadzi Justyna Pargieła z DziczeJemy- Ziołoznawca, pasjonatka dzikiej kuchni i ziół. Od ponad dwudziestu lat jest wegetarianką, prowadzi własny sklep ze zdrową żywnością. Na wykładzie zostanie poruszony temat oleju z czarnuszki, oleju lnianego czy oleju z maku. Będa to oleje nieoczyszczone, niefiltrowane. Oprócz tego dowiemy się jak zrobić m.in. ocet jabłkowy, ocet z kurdybanka i jakie posiadają właściwości.…

Dowiedz się więcej »

Prawdziwa cena banana. Co musisz wiedzieć, zanim go kupisz?

21 listopada 2017 :18:00 - 20:00
Stacja Muranów, ul. Andersa 13, 00-159 Warszawa + Google Map

Prawdziwa cena banana. Co musisz wiedzieć, zanim po niego sięgniesz? Zapraszam na prezentację połączoną z dyskusją i degustacją etycznych bananów oraz kawy i herbaty ze Sprawiedliwego Handlu. (UWAGA, na wydarzenie będą zapisy, szczegóły wkrótce!) Dowiecie się m.in.: - Skąd pochodzą banany, które kupujemy w Polsce? - Banan konwencjonalny, banan organiczny, banan fair trade - czym się różnią? - Jakie są różnice między rodzajami upraw. - Czy banan organiczny jest etyczny? - Gdzie możemy kupić etyczne banany? Po czym je poznać?…

Dowiedz się więcej »

Piwne potyczki w Kraftodajni! Nudna Belgia? Nie do końca!

22 listopada 2017 :19:00 - 23:00
Kraftodajnia, Plac Kościeleckich 5 i 1/2, 85-034 Bydgoszcz + Google Map

Jest Nam niezmiernie miło zaprosić piwowarów domowych z Bydgoszczy i nie tylko do udziału w pierwszej potyczce piwnej! Potyczki piwne to nasza inicjatywa służąca integracji środowiska piwowarów domowych, pobudzenia ich kreatywności i chęci do eksperymentów, zapoznania konsumentów z bogatym światem piwa. Mamy nadzieję, że te spotkania będą początkiem wielu znajomości, a może i przygody z piwowarstwem? W przeciwieństwie do innych tego typu wydarzeń u nas zasady są mniej formalne. Nie ma tradycyjnej drabinki eliminacyjnej, ale są fajne nagrody od naszych…

Dowiedz się więcej »
1299PLN

Joga Jabłka Masaż vol.4

23 listopada 2017 - 26 listopada 2017
Kwaśne Jabłko, Włodowo 27, 11-008 Świątki (gmina) + Google Map

WARSZTATY KULINARNE + JOGA + MASAŻ w Kwaśnym Jabłku. TYSIĄC SMAKÓW JABŁKA - to warsztaty na których poznamy niezliczone możliwości kulinarne jabłek, będziemy wyrabiać chleb, piec ciasta, robić smalec, pasztet, sosy i zupy. Każdy dzień zaczniemy od świeżych soków i skończymy na słodkim deserze. Dopieścimy zmysły, a przy współpracy z Eli i Iwoną również ciała. Zadbamy o każdy aspekt dobrego wypoczynku i zdrowego stylu życia. Będzie słodko i słono a czasem nawet z bąbelkami. Dostaniecie garść wiedzy, szklankę zdrowia, łyżkę…

Dowiedz się więcej »
200PLN

Kiszonki, octy i oleje – warsztaty Dziczejemy

25 listopada 2017 :10:00 - 17:00
DziczeJemy, ulica Minerska 24A, 04-506 Warszawa + Google Map

Kiszonki, octy i oleje to warsztaty praktyczne , podczas których posmakujemy, opowiemy i wytworzymy żywność, która spełnia najwyższe wymagania zdrowego i świeżego pożywienia. Podczas pierwszego bloku zajmiemy się kiszonkami - jedną z najbardziej tradycyjnych metod konserwacji żywności, obok suszenia i solenia. - Dlaczego warto kisić buraki ? - Co nam daje kiszona marchewka ? - Czy kiszone jabłka to najnowszy trend czy staroć z rumuńskiego bazaru ? - Jak kiszonki regenerują jelita ? - Czy można wrzody żołądka wyleczyć kiszoną…

Dowiedz się więcej »
Darmowy

Targi Zero Waste

25 listopada 2017 :11:00 - 18:00
Agora S.A., ul. Czerska 8/10, Warszawa, Poland + Google Map

Chcielibyście uprościć swoje życie i ograniczyć ilość generowanych odpadów do minimum, a może macie swoje sprawdzone metody, by wdrażać idee bezodpadowe? Targi Zero Waste to doskonała okazja, by poszerzyć swoją wiedzę w tym temacie, wymieniać doświadczeniami, zaopatrzyć się w domowy kompostownik i inne bezodpadowe niezbędniki. W ramach targów, poza stoiskami, odbywać się będą wykłady, dyskusje, warsztaty dla dorosłych i dzieci na temat bezodpadowego, oszczędnego oraz ekologicznego stylu życia oraz pokazy filmów tematycznych. Jednym słowem bezodpadowe święto!

Dowiedz się więcej »

Bitwy Piwowarów Carpe Kraft – Grupa D – Smoked Stout

26 listopada 2017
Carpe Kraft, Plac Teatralny 7, 87-100 Toruń + Google Map

grupa Mrocznych Słodowników - 26 listopada - smoked stout - w jesiennej aurze, świętujemy nad palonym, dymionym stoutem, niech kominy zadymią Carpe! 😀

Dowiedz się więcej »
Grudzień 2017

Festiwal Prezentów Świątecznych z Natury

1 grudnia 2017 :09:00 - 3 grudnia 2017 :18:00
Niezłe Ziółko – Zielarium, ulica Wolności 67a, 58-260 Bielawa + Google Map

Zrób swój prezent dla ukochanej osoby na św.Mokołaja albo pod choinkę!!! Tak tak!! Zrób! A daczego nie?? To wspaniała zabawa i satysfakcja podarować bliskim swój własnoręcznie zrobiony prezent. Bo nikt, jak właśnie my, nie znamy lepiej potrzeb drugiej osoby 🙂 Prezenty, wykonywane samodzielnie, mają tą jedną niezwykłą cechą: że są idealnie dopasowane do tego czego potrzebuje osoba obdarowywana. W pierwszy weekend grudnia zaplanowaliśmy zloto-warsztaty z kiermaszem prezentów wprost od Św. Mikołaja lub pod choinkę. Mini-zlot i świetną zabawę przedświąteczną z…

Dowiedz się więcej »
90PLN

Kuchnia w razie wojny

3 grudnia 2017 :12:00 - 18:00
W Miejskiej KNIEI Katarzyna Mikulska, ul. Górska 29, 96 - 124 Maków, Skierniewice + Google Map

PROGRAM: 1. Przywitanie uczestników. Rozdanie broszur. Wykład/ wprowadzenie o tym jak zachowuje się organizm w warunkach zagrożenia, w stresie. Jak sobie pomóc w takich warunkach dzikimi roślinami. Będzie o fizycznych i psychicznych aspektach. 2. Warsztaty: a) Dzikie rośliny jadalne:  Rozpoznawanie i pozyskiwanie- prezentacja zimowych roślin np.: kory drzew, zimolubne rośliny np: gwiazdnica, kurdybanek.  zastosowanie lecznicze; b) Kuchnia w warunkach ekstremalnych:  pieczywo z popiołem z pieca glinianego, ogniska;  dzikie herbaty np.wywar z gałązek brzozy;  dzikie zupy…

Dowiedz się więcej »

Jak nie marnować żywności?

13 grudnia 2017 :17:15 - 19:15
SGGW / Warsaw University of Life Sciences, ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa + Google Map

Wykład wygłoszą: dr inż. Beata Bilska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW) dr inż. Marzena Tomaszewska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW) dr inż. Maria Kowalewska (Federacja Polskich Banków Żywności) 13 grudnia 2017 r. (środa) godz. 17.15 WSTĘP WOLNY Prelekcje transmitowane są on-line szczegóły na stronie internetowej:www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl

Dowiedz się więcej »
+ Eksport Listed Wydarzenia

Zwolnij. Poznawaj. Smakuj.