- This event has passed.
Smaki polskie. Podróż w czasie
4 marca 2017 :18:00 - 21:00
PLN10 -daniowa kolacja degustacyjną wraz z polskim winem dobranym do każdego dania.
Szef Kuchni Marek Kropielnicki razem z trzema wybitnymi kucharzami – Zbigniewem Kopyckim, Arturem Nijakowskim oraz Samir Motwani, użyją innowacyjne metody by wprowadzić wyraziste smaki polskich ziół i przypraw w podanych daniach.
Nasz sommelier Łukasz Bester, poprowadzi degustację 10 polskich win z renomowanych winnic – starannie dobranych do każdej potrawy. Podczas kolacji będzie Wam towarzył zespół smyczkowy o niesamowitym, nowoczesnym brzmieniu.
W menu znajdą się m.in. rzadko spotykane polskie produkty, tj. jagnięcina wrzosówka, łosoś wiślany, sarnina, śliamki polskie oraz świnia złotnicka.
Celem kolacji będzie w jak najciekawszy sposób użyć znane i nieznane polskie zioła i przyprawy oraz przyrządzanie dań w niekonwencjonalny sposób.
Będzie to rzadko spotykana podróż smakowa po polskiej ziemi, pełna wrażeń, sensacji i pasji przekazanej od Szefów. Serdecznie zapraszamy na to wyjątkowe wydarzenie.
Cena 375 zł/osobę obejmuje:
10 dań degustacyjnych
10 win degustacyjnych
Rezerwowanie stolika lub inne pytania proszę dzwonić pod numer:
Reduta biuro: 22 826 35 09
Manager : Sławomir Sobotka: 609 885 208
Szef Kuchni Marek Kropielnicki: 501 128 798
e-mail: organizacja@reduta.pl