Archiwa tagu: mazowieckie

Targi Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2017

Serdecznie zapraszamy na IV edycję Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2017. Tegoroczna edycja gościć będzie ponad 250 wystawców nie tylko z Polski, ale i z zagranicy – z Włoch, Łotwy, czy Rumunii oraz z dalekich: Tajwanu, Korei Południowej i Sri Lanki. WorldFood Warsaw to niepowtarzalna okazja do nawiązania nowych kontaktów biznesowych, przeglądu nowości produktowych oraz poszerzenia swojej wiedzy o rynku spożywczym.

W tym roku przewidujemy mnóstwo atrakcji i nowości – oprócz dedykowanych sektorów: EcoFood, Ingredients, FoodTech, Wine&Spirits oraz Meet&Dairy, będzie można odwiedzić także włoski pawilon Bellavita, w którym swoje najlepsze produkty zaprezentuje ponad 50 włoskich firm. Odbędą się także degustacje, pokazy kulinarne, konferencje i panele dyskusyjne prowadzone przez ekspertów.

W specjalnej Strefie Spotkań Handlowych wystawcy
i przedstawiciele sieci handlowych oraz sektora HoReCa będą mieli okazję na spotkania twarzą w twarz. Wystawcom polecamy usługę matchmakingu biznesowego, zaś kupcom – dołączenie do naszego VIP Buyer Program. Więcej informacji na ten temat znajdziecie na stronie www.worldfood.pl

Godziny otwarcia:
11.04, wtorek – 10:00 – 17:00
12.04, środa – 10:00 – 17:00
13.04, czwartek – 10:00 – 15:00

WorldFood to okazja, której nie możesz przegapić!

Wstęp na targi jest bezpłatny dla wszystkich przedstawicieli branży spożywczej, po wcześniejszej rejestracji.
ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ NA: www.worldfood.pl/Rejestracja-on-line

Warszawski Festiwal Kawy

Zapraszamy wszystkich miłośników kawy, napoju który trzyma nas przy życiu i daje siłę do działania!

Zapraszamy każdego, niezależnie czy jesteś profesjonalnym baristą, czy dopiero poznajesz świat kawy. Tylko tu, w jednym miejscu poznasz wszystkie jej smaki, aromaty i formy. Dziesiątki stoisk z kawą, akcesoriami i jedzeniem. Zapraszamy!

Zapisy dla wystawców:
warsawcoffeefestival@gmail.com

Kulinaria – wizytówką regionów turystycznych

Konferencja odbędzie się 4 kwietnia 2017 roku w kampusie Grupy Uczelni Vistula, w której skład wchodzi Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji.

Jako najbardziej umiędzynarodowiona grupa uczelni w Polsce, chcemy przybliżyć uczestnikom konferencji dziedzictwo kulinarne regionów całego świata, zaprezentować prace naukowe na ten temat i umożliwić wymianę poglądów odnoście kierunków, i perspektyw wykorzystania kulinariów w rozwoju turystycznym regionów.

Panele tematyczne będą dotyczyć tradycji kulinarnych w Polsce i na świecie, produktów regionalnych, turystyki kulinarnej i jej organizacji oraz możliwości wykorzystania potencjału kulinarnego
do tworzenia oferty turystycznej.

Wśród uczestników będą m.in. przedstawiciele organizacji turystycznych, właściciele gospodarstw agroturystycznych, restauracji, hoteli i biur podróży, nauczyciele akademiccy i studenci uczelni wyższych, a także uczniowie i nauczyciele szkół gastronomicznych