![Ładowanie Wydarzenia](http://slowlife.pl/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/resources/images/tribe-loading.gif)
- To wydarzenie minęło.
Etnofermenty
19 listopada 2017 :09:00 - 13:00
120PLN![](http://slowlife.pl/wp-content/uploads/2017/11/22829740_1494818993934020_3919321583980108311_o.jpg)
Listopad ogłaszamy miesiącem fermentów! Zaczynamy od etnicznych fermentacji.
Będzie ostro, słono i słodko.
Rozpłyniemy się w meksykańskiej salsie i nauczymy Was, jak sfermentować najlepszy hummus.
Nauczymy, jak uwarzyć świetne tepache i co z nim dalej począć.
Ukisimy kilka afrykańskich sosów.
Usmażymy placki z fermentowanej mąki.
Nastawimy ocet, którym raczyli się starożytni w dalekich krajach.
I wiele więcej!
Będzie jak zwykle na bogato i kolorowo, a wiele słoiczków wyniesiecie z sobą do domu.
Kto udaje się z nami w światową podróż w poszukiwaniu etnicznych fermentów – od Sudanu, przez Maroko, po Meksyk!
Koszt warsztatów: 120 zł/osoba
Przy zgłoszeniu (mailowym: meadladykm@gmail.com) obowiązuje wpłata zadatku w wysokości 50%. Liczba miejsc jest ograniczona!