Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Spotkania wokół stołu | Kuchnia Balbiny Przepiórko

27 listopada 2016 :16:00 - 21:00

Serdecznie zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu „Spotkania wokół stołu” – Kuchnia Balbiny Przepiórko.

Spotkaniu towarzyszą warsztaty kulinarne, na które bilety można zakupić tu: http://bilety.polin.pl/nienumerowane.html?id=44578

Gościem Spotkania będzie Piotr Bikont. Opowie o swojej przygodzie z kuchnią żydowską, czułości do czulentu, domowych eksperymentach z dawnymi przepisami i wielkiej subiektywnej podróży po kuchni polskich Żydów, która zaowocowała książką „Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko”.

Co to znaczy gotować po żydowsku? „Po żydowsku znaczy smakowicie” – mówi Piotr Bikont, dziennikarz, smakosz, publicysta i krytyk kulinarny, reżyser teatralny (zrealizował m.in. „Burzliwe życie Lejzorka Rojtszwańca według powieści Ilji Erenburga w Stowarzyszeniu Teatralnym Badów) i twórca filmów dokumentalnych, a także autor książek m.in. „Listy pieczętowane sosem”, „Dialogi języka z podniebieniem” (wraz z Robertem Makłowiczem), „Polska. Nawigator kulinarny” oraz „Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko”, która jest pretekstem do spotkania.

Details

Date:
27 listopada 2016
Time:
16:00 - 21:00
Event Categories:
, ,
Event Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/638457202981469/

Venue

Menora InfoPunkt
Plac Grzybowski 2
Warszawa,
+ Google Map
View Venue Website

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zwolnij. Poznawaj. Smakuj.