Największe święto żywności i kulinariów w nowatorskiej formule spotkania profesjonalistów i pasjonatów. 3 dni wystaw, prezentacji produktów żywnościowych, degustacji, pokazów gotowania, warsztatów kulinarnych, debat i dyskusji branży spożywczej i gastronomicznej, osobistych spotkań mistrzów kuchni, biznesu spożywczego i branży HoReCa oraz miłośników gotowania i dobrego jedzenia.
W czasie Food Show w katowickim MCK dojdzie do spotkania tych dwóch światów: biznesu spożywczo-gastronomicznego i tysięcy miłośników gotowania.
Strefa targowa – 8 tys. m2 designerskiej powierzchni wystawowej, na której znajdzie się wybór stoisk producentów, dostawców, restauratorów, kucharzy i partnerów wydarzeniaLive cooking – pokazy kulinarne celebrytów z aktywnym udziałem odwiedzającychSpotkania z ekspertami:
Dobre śniadanie – co powinno zawierać, jak przyrządzić je szybko i smacznie?
Dietetyk radzi – dieta dopasowana do Twojego sposobu życia
Szef kuchni radzi – warsztaty kulinarne i cukiernicze
Kuchnia w centrum życia współczesnego Polaka – urządzenie, wyposażenie, inspiracje
Zlot najlepszych food trucków z regionu
Targ śniadaniowy pod dachem
Pokazy kulinarne kuchni molekularnej i future cooking
Degustacje i konkursy dla publiczności
Degustacje i warsztaty winiarskie z dobierania wina do potraw
Giełda wymiany najlepszych przepisów
Festiwal filmów o tematyce kulinarnej
Warsztaty dla dzieci
Wystawa i warsztaty fotografii kulinarnej
Przegląd najlepszych spotów reklamowych dla kulinarnych reklamożerców
To przede wszystkim targ z ekologiczną żywnością – przyjazne miejsce dla fanów kuchni, gotowania i zdrowego stylu życia.
Zakupy robi się tu bezpośrednio od ekologicznych rolników i producentów. Cenią sobie oni kontakt i rozmowę z Klientami, dlatego zawsze można ich o wszystko zapytać.