Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • wydarzenie już minęło.

Etnofermenty

19 listopada 2017 :09:00 - 13:00
120PLN

Listopad ogłaszamy miesiącem fermentów! Zaczynamy od etnicznych fermentacji.

Będzie ostro, słono i słodko.

Rozpłyniemy się w meksykańskiej salsie i nauczymy Was, jak sfermentować najlepszy hummus.
Nauczymy, jak uwarzyć świetne tepache i co z nim dalej począć.
Ukisimy kilka afrykańskich sosów.
Usmażymy placki z fermentowanej mąki.
Nastawimy ocet, którym raczyli się starożytni w dalekich krajach.

I wiele więcej!

Będzie jak zwykle na bogato i kolorowo, a wiele słoiczków wyniesiecie z sobą do domu.
Kto udaje się z nami w światową podróż w poszukiwaniu etnicznych fermentów – od Sudanu, przez Maroko, po Meksyk!

Koszt warsztatów: 120 zł/osoba
Przy zgłoszeniu (mailowym: meadladykm@gmail.com) obowiązuje wpłata zadatku w wysokości 50%. Liczba miejsc jest ograniczona!

Szczegóły

Data:
19 listopada 2017
Czas:
09:00 - 13:00
Koszt:
120PLN
Kategorie Wydarzenie:
,
Wydarzenie Znaczniki:
,
Witryna internetowa:
https://www.facebook.com/events/820633504784919/

Miejsce

Cztery Razy Trzy
Litewska 12, 00-589 Warszawa + Mapa Google

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zwolnij. Poznawaj. Smakuj.