- This event has passed.
Talerzem po mapie. Różne odcienie kuchni żydowskiej
22 września 2016 :18:00 - 24 września 2016 :20:00
Podczas cyklu kulinarnych warsztatów prowadzonych w sercu Placu Grzybowskiego w ciągu trzech dni zabierzemy uczestników w kulinarną podróż od Bliskiego Wschodu, przez Polskę i Izrael, aż do Europy Zachodniej. Wspólnym mianownikiem będzie wpływ żydowskiej tradycji na smaki i kulinarne inspiracje w danych miejscach.
Do projektu zaprosiliśmy znanych i lubianych.
W czwartek, 22 września, Malka Kafka zaprezentuje kuchnię Żydów austriackich, dzień póżniej Samar Khanafer zabierze uczestników w kulinarną podróż na Bliski Wschód, a na koniec trzydniowej wyprawy w Menora InfoPunkcie, w sobotę 24 września, Dominika Wójciak zapozna uczestników z sezonową kuchnią żydowską, która wywarła wpływ na polską i europejską tradycję kulinarną.