Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Talerzem po mapie. Różne odcienie kuchni żydowskiej

22 września 2016 :18:00 - 24 września 2016 :20:00

Podczas cyklu kulinarnych warsztatów prowadzonych w sercu Placu Grzybowskiego w ciągu trzech dni zabierzemy uczestników w kulinarną podróż od Bliskiego Wschodu, przez Polskę i Izrael, aż do Europy Zachodniej. Wspólnym mianownikiem będzie wpływ żydowskiej tradycji na smaki i kulinarne inspiracje w danych miejscach.

Do projektu zaprosiliśmy znanych i lubianych.

W czwartek, 22 września, Malka Kafka zaprezentuje kuchnię Żydów austriackich, dzień póżniej Samar Khanafer zabierze uczestników w kulinarną podróż na Bliski Wschód, a na koniec trzydniowej wyprawy w Menora InfoPunkcie, w sobotę 24 września, Dominika Wójciak zapozna uczestników z sezonową kuchnią żydowską, która wywarła wpływ na polską i europejską tradycję kulinarną.

Szczegóły

Początek:
22 września 2016 :18:00
Koniec:
24 września 2016 :20:00
Kategoria Wydarzenie:
Wydarzenie Tagi:
Witryna internetowa:
http://www.polin.pl/pl/wydarzenie/talerzem-po-mapie-rozne-odcienie-kuchni-zydowskiej

Miejsce wydarzenia

Menora InfoPunkt
Plac Grzybowski 2
Warszawa,
+ Google Map
Zobacz witrynę: Miejsce wydarzenia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zwolnij. Poznawaj. Smakuj.