Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

Warsztaty Serowarskie i Chlebowe na Dolnym Śląsku

19 listopada 2016 - 20 listopada 2016

440PLN

Dwudniowy, intensywny kurs warzenia serów.
W tym czasie poznasz sekrety wytwarzania podstawowych serów a pozyskana wiedza pozwoli Ci już samodzielnie wytwarzać znane sery a nawet tworzyć własne serowe kompozycje.
Pierwszy dzień warsztatów rozpoczniemy od wspólnego zrobienia Sera Korycińskiego. Potem już samodzielnie, przy dwuosobowych stanowiskach będziesz warzył własne sery. Pierwszy będzie tzw. Ser Żuławski zwany też Hand Kase. Od Ciebie będzie zależało czy zrobisz go jako ser dojrzewający czy do szybkiej konsumpcji. Pierwszy dzień warsztatów ukoronujemy zrobieniem Goudy. W przerwach technologicznych przygotujemy zaczyn na chleb na zakwasie i zbierzemy śmietanę z której następnego dnia zrobimy masło.
Drugiego dnia zrobimy prawdziwe Cameberty i sery typu Oscypek. Upieczemy też nasze chleby na zakwasie i zrobimy masło.
Zrobione sery będzie można zabrać ze sobą do domu do zjedzenia w gronie przyjaciół lub dalszego dojrzewania.

Szczegóły

Start:
19 listopada 2016
Koniec:
20 listopada 2016
Koszt:
440PLN
Wydarzenie Category:
Wydarzenie Tagi:
,
Strona internetowa:
https://www.facebook.com/events/1070255776344057/

Organizator

Akademia Siedliska pod Lipami
Strona internetowa:
https://www.facebook.com/akademiasiedliska/

Miejsce

Dom nad Wodospadem
Międzygórze, + Google Map

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zwolnij. Poznawaj. Smakuj.