Kalendarz Wydarzenia
P pon.
W wt.
Ś śr.
C czw.
P pt.
S sob.
N niedz.
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
1 wydarzenie,
Kolacja charytatywna z Michałem Bałazy
Kolacja charytatywna z Michałem Bałazy
Niecodzienna kolacja w Restauracji Orzech i Miód! 5 lutego 2017 odbędzie się kolacja charytatywna na rzecz zbiórki funduszy na sprzęt i rehabilitację Patrycji Chromik. Gościem i prowadzącym całą imprezę będzie pan Michał Bałazy - szef kuchni, freelancer, Ambasador Kulinarny Polski. Serdecznie zapraszamy!
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
1 wydarzenie,
Najedzeni Fest!
Najedzeni Fest!
Pierwsza edycja festiwalu kulinarnego Najedzeni Fest! w 2017 roku odbędzie się 26 lutego, czyli w ostatki. Dawniej, najweselej i najhuczniej obchodzono ostatni tydzień karnawału, od tłustego czwartku, po ostatni kusy wtorek. Czas ten upływał głównie na jedzeniu i piciu. Należało się wtedy wytańczyć, wybawić i najeść do syta dobrych rzeczy przed okresem długiej wstrzemięźliwości. We … Czytaj dalej Najedzeni Fest!
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
1 wydarzenie,
Miód na serce – Festiwal Nowe Epifanie / Gorzkie Żale
Miód na serce – Festiwal Nowe Epifanie / Gorzkie Żale
Wydarzenie artystyczno-kulinarne połączone z prezentacją różnych aspektów życia i pracy pszczół. Uczestnicy spotkania będą mieli okazję poznać konteksty kulturowe i inspiracje artystyczne związane z ulem i miodem, obcować z różnymi obszarami związanymi z aktywnością pszczół i ich związkami z kulturą i duchowością człowieka, także w kulturze żydowskiej. Ważne będzie połączenie we wspólnocie podczas spotkania wokół … Czytaj dalej Miód na serce – Festiwal Nowe Epifanie / Gorzkie Żale
0 wydarzenia,
0 wydarzenia,
1 wydarzenie,
Smaki polskie. Podróż w czasie
Smaki polskie. Podróż w czasie
10 -daniowa kolacja degustacyjną wraz z polskim winem dobranym do każdego dania. Szef Kuchni Marek Kropielnicki razem z trzema wybitnymi kucharzami – Zbigniewem Kopyckim, Arturem Nijakowskim oraz Samir Motwani, użyją innowacyjne metody by wprowadzić wyraziste smaki polskich ziół i przypraw w podanych daniach. Nasz sommelier Łukasz Bester, poprowadzi degustację 10 polskich win z renomowanych winnic … Czytaj dalej Smaki polskie. Podróż w czasie