Weź udział w pierwszej edycji Śniadanko Festiwal! Wybierasz śniadanie z ponad 200 miejsc, płacisz tylko 9 zł przez stronę lub w aplikacji i odbierasz do 20 listopada w lokalu. Miasta, które przyłączyły się do Festiwalu: GDAŃSK SOPOT GDYNIA WARSZAWA KRAKÓWPOZNAŃ WROCŁAW ŁÓDŹ TORUŃ BYDGOSZCZLUBLIN ŚLĄSK Do każdego śniadania otrzymasz kawę, herbatę lub inny napój za … Czytaj dalej Śniadanko Festiwal→
Weź udział w największym winiarskim festiwalu w Polsce. Doroczna degustacja Magazynu Wino to okazja do spróbowania win nagrodzonych medalami Grand Prix 2016, jak również zapoznania się z producentami z Włoch, Francji, Hiszpanii, Portugalii, Niemiec, Austrii, Węgier, Chile, Mołdawii, RPA i wielu innych krajów. Podczas tegorocznej edycji nie zabraknie też winiarzy z Polski. Nowością będzie strefa … Czytaj dalej XI Grand Prix Magazynu Wino→
Terra Madre Slow Food Festival Central Europe W grudniu Kraków stanie się kulinarną stolicą Europy Środkowej. Blisko 200 wystawców, ponad 30 pokazów i laboratoriów smaku, 15 kolacji tematycznych w krakowskich restauracjach z najlepszymi szefami kuchni, degustacje piwne i winiarskie oraz Slow Wine Bar, koncerty, spektakl teatralny, sensoryczny plac zabaw dla dzieci i edukacyjny, wielki stół … Czytaj dalej Terra Madre Slow Food Festival→
XIII Ogólnopolski Konkurs Miodów Pitnych będzie miał miejsce w dniu 12 listopada 2016 r. w Sztumie, w Sztumskim Centrum Kultury. Jak co roku przewidziane są 2 podstawowe kategorie – miody rynkowe, w tym roku oceniane będą trójniaki i miody amatorskie w czterech podkategoriach: naturalne, korzenne, owocowe i kwiatowe.
Międzynarodowe Targi Wina ENOEXPO® w Krakowie to specjalistyczna impreza poświęcona winu. Co roku w Krakowie spotykają się producenci z różnych krajów z importerami, a importerzy z dystrybutorami wina i sektorem HoReCa.
Dwudniowy, intensywny kurs warzenia serów. W tym czasie poznasz sekrety wytwarzania podstawowych serów a pozyskana wiedza pozwoli Ci już samodzielnie wytwarzać znane sery a nawet tworzyć własne serowe kompozycje. Pierwszy dzień warsztatów rozpoczniemy od wspólnego zrobienia Sera Korycińskiego. Potem już samodzielnie, przy dwuosobowych stanowiskach będziesz warzył własne sery. Pierwszy będzie tzw. Ser Żuławski zwany też … Czytaj dalej Warsztaty Serowarskie i Chlebowe na Dolnym Śląsku→
Spodziewajcie się morza dobrego piwa i doskonałej zabawy. Pamiętajcie, że aby wejść na targi, należy: - lubić dobre piwo - przynieść ze sobą dużo uśmiechu - bawić się doskonale
Serdecznie zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu „Spotkania wokół stołu” – Kuchnia Balbiny Przepiórko. Spotkaniu towarzyszą warsztaty kulinarne, na które bilety można zakupić tu: http://bilety.polin.pl/nienumerowane.html?id=44578 Gościem Spotkania będzie Piotr Bikont. Opowie o swojej przygodzie z kuchnią żydowską, czułości do czulentu, domowych eksperymentach z dawnymi przepisami i wielkiej subiektywnej podróży po kuchni polskich Żydów, która zaowocowała … Czytaj dalej Spotkania wokół stołu | Kuchnia Balbiny Przepiórko→
Dwudniowy, intensywny kurs warzenia serów. W tym czasie poznasz sekrety wytwarzania podstawowych serów a pozyskana wiedza pozwoli Ci już samodzielnie wytwarzać znane sery a nawet tworzyć własne serowe kompozycje. Pierwszy dzień warsztatów rozpoczniemy od wspólnego zrobienia Sera Korycińskiego. Potem już samodzielnie, przy dwuosobowych stanowiskach będziesz warzył własne sery. Pierwszy będzie tzw. Ser Żuławski zwany też … Czytaj dalej Warsztaty Serowarskie i Chlebowe w Jurze Krakowsko Częstochowskiej→