Ponad 80 gatunków dyni. Dla smakoszy, koneserów i poszukujących nowych smaków. Egzotyczne, poszukiwane i niedostępne odmiany wyhodowane zaledwie 20 km od Krakowa!
JEdynie to miejsce pod Krakowem, na niewielkiej farmie. “Specjalizujemy się w uprawie dyni jadalnych jak i ozdobnych. Obecnie posiadamy w ofercie ponad 50 gatunków. Ponad to zajmujemy się uprawą innych warzyw:
-kapusty pekińskiej, włoskiej, białej, czerwonej
-papryki słodkiej:czerwonej, żółtej, fioletowej, pomarańczowej
-papryki ostrej: habanero czerwone, chocolate i białej; jalapenos, pepperoni, chilli pomarańczowej i czerwonej
Wyhodowane z troską i starannością od dawna zachwycają smakiem i pozyskują z roku na rok coraz więcej zwolenników. Swoją wiedzę i doświadczenie stale poszerzamy i uzupełniamy o kolejne gatunki i odmiany.
Stosujemy metodę zielonego nawozu i zmiany stanowiska, tak by gleba się zregenerowała i nie wyjałowiała długoletnią uprawą. Nie używamy nawozów sztucznych na plantacjach dyń i dlatego bez obawy polecam jedzenie pewnych gatunków ze skórką. Doświadczenie w uprawach przejawia się u nas w tym, że mamy wyselekcjonowane gatunki z oryginalnych nasion, które z powodzeniem radzą sobie w Polskich warunkach bez konieczności “dokarmiania” chemią.”
Kontakt: https://www.facebook.com/JEdynie/
/Źródło: http://lokalnazywnosc.pl/jedynie-produkcja-i-sprzedaz-warzyw/