DZIKA UCZTA – Chwasty i Wino czyli warsztaty bardzo degustacyjne.
Czy można wyczarować coś smakowitego z badyla rosnącego pod płotem?
Co kryje łąka za domem? I czy wszędobylskie chwasty, których za wszelką cenę chcemy się pozbyć, mogą być pożyteczne, ba nawet pożądane?
Podkarpackiepole Podkarpackie Pole i Galicia Wine, w zielsku i winie zaplątani, zapraszają na dzikie wydarzenie, podczas którego przybliżą tajniki kuchni nietuzinkowej, obowiązkowo w towarzystwie miejscowych win.
Dzika Uczta w naturalnej odsłonie, pośród pól i łąk, a nawet krzaków winnej latorośli odkryje przed Wami mnóstwo zaskakujących smaków i aromatów. A ponieważ jesień już zagości to i jesiennych specjałów nie zabraknie. Nietypowa dawka wiedzy przy suto zastawionym stole, w atmosferze świetnej zabawy to okazja, której nie można przegapić.
Nasze DZIKIE MENU
*topinambur duszony z masłem i czosnkiem kontra topinambur pieczony z ziołami, na zaostrzenie apetytu
*sałata z dojrzewającym serem krowim, kwiatami nasturcji i obłędnym olejem z pestek winogron
*delikatna tarta z liśćmi buraczanymi i oregano
*krucha tarta z babką lancetowatą i podagrycznikiem, nie tylko dla królików
*pesto z natki pietruszki, liści nasturcji, z orzechami włoskimi i oliwą
*prołzioki i chleb domowy czterozbożowy
*tort pokrzywowy z bitą śmietaną i malinami prosto z krzaka
*ciepła i chrupiąca szarlotka grysikowa z szarych renet z Podkarpackiego sadu
*herbata z suszonych pąków winorośli, mięty ananasowej i melisy
*mrożona kawa lawendowa, na pobudzenie, bo atmosfera u nas bardzo rozleniwia…
*wszystko zaplątane w WINIE z pogórzańskich winnic
Będzie pysznie, pachnąco i na luzie. Zapraszamy!
zapisy: tatianakmucha@gmail.com, tel. 607 440 507
źródło: https://www.facebook.com/events/1668231846839226/